Великденска инициатива на варненския храм „Св. Атанасий”

Великденска инициатива на варненския храм „Св. Атанасий”

2014_04_18_09_46_26__2_11_8_113Сдружение “Възход за Варна“ съвместно с църковното настоятелство при храм “Св. Атанасий“ организира великденска благотворителна акция, съобщи пресцентърът на Варненска и Великопреславска митрополия.

На 19 април 2014 г., събота, от 10 ч. в двора на храма деца от школите по изкуства към църквата ще боядисват великденски яйца, предоставени от „Възход за Варна”. С празнични изпълнения в инициативата ще се включат и децата от хор „Ангели” към православния храм. Децата, включили се в милосърдната инициатива, ще бъдат зарадвани с новия брой на детско списание „Камбанка”. В 12 ч. украсените яйца ще бъдат занесени в социалната кухня на ул. „Драва Соболч”. Около 500 души, които този ден вземат храна от кухнята, ще получат към порцията си пъстро яйце и козунак, закупени от сдружението.

Председателят на „Възход за Варна” Чавдар Трифонов от години е ангажиран лично с осигуряване на съботното хранене на около 200 майки на деца с увреждания и хора в социална изолация.

В този ден още 45 семейства с ниско социално равнище, за които от години наред редовно всяка неделя се грижи църковното настоятелство при храма, ще получат пакети с храни. Козунаци и боядисани яйца, подготвени от енорията, също ще зарадват за празника хората в нужда. Всяка неделя от Великия пост християните от енорията организират благотворителни инициативи, а на Цветница и благотворителен базар с предмети, ръчно изработени от тях. Събраните средства отиват в подкрепа на хора в тежко материално състояние.

Сайт на храм Свети Атанасий и milostiv.bg