В Чупрене бе направено обновление на храма

В Чупрене бе направено обновление на храма

На 12 април – Лазаровден, Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Дометиан направи обновление на ремонтирания енорийски храм „Св. Николай Чудотворец“ в с. Чупрене. Храмът бе ремонтиран със съдействието на много дарители, основният от които е г-н Любомир Живанкин, който е дарил средства, за да бъде възвърнат облика и благолепието на храма.

DSCN5508Преди тържественото богослужение Видинският митрополит направи водоосвещение, като поръси и направи обновление на чупренския храм.

DSCN5510В светата Литургия, оглавена от митрополит Дометиан взеха участие архимандрит Антим, протосингел на Видинска митрополия, архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин, както и йеромонах Нифонт, брат на Боровишката света обител „св. Троица“. Молитвените последования изпълни иконом Рафаил, архиерейски наместник на Белоградчишка духовна околия, заедно със своята презвитера и послушник Калин, от Боровишкия манастир.

Проповед върху отбелязваното събитие на Възкресението на Лазар произнесе с благословението на митрополит Дометиан архимандрит Антим.

DSCN5520След светата Евхаристия митрополит Дометиан благослови вярващите и ги поздрави с обновлението на храма, като им пожела да не занемаряват с присъствието си Божия дом, а да го посещават, като се вдъхновяват за благ и спасителен духовен живот.

DSCN5528На присъстващите християни митрополит Дометиан раздаде иконичка с лика на светителя Николая, за благословение и духовен спомен. За повече снимки посетете галерията на сайта на Видинска епархия.