Свещеник и християни гостуваха на стари хора на Велика Сряда

Свещеник и християни гостуваха на стари хора на Велика Сряда

68На 15.04.2014 г. с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, група християни към енорията при храм „Св. Три Светители”, гр. Шумен посетиха Старческия дом в града.

С празнична церемония и слова  бе открита срещата с хора от дом за грижа и спокойни старини на възрастните с директор г-жа Загорчева.

Да зарадват обитателите на дома и създадат великденско настроение  беше основната цел на посещението.

Споделяйки своето добро настроение възрастните обитатели на дома пожелаха по-често да има такива посещения от страна на православни християни, заедно със свещеници в дома, чрез които да се дава живителен импулс в ежедневието на хората, които живеят в него.

678Придружаващия християните свещеник в словото си преподаде благословение за здраве, успехи и светли пасхални празници от името на митрополит Йоан и им пожела да бъдат единни, да се обичат и да си прощават, правейки ги едно голямо семейство в името на доброто, любовта и правдата.

324Директорката на дома г-жа Загорчева изказа благодарност към Негово Високопреосвещенство митрополит Йоан за подкрепата, любовта и отзивчивостта, с която той дарява дома и живеещите в него със своите архипастирски молитви.

Енорията при храма беше  подготвила за старите хора почерпка и паметни подаръци – молитвеници и икони, дарение от щедър дарител.

Отец Васил Василев, Шумен